Voordat u nieuwe dossiers aanmaakt, is het handig om vooraf  een systeem van dossiernummering  in te stellen.  Je navigeert als admin naar de settingstab en  selecteert dossiernummering :

U  geeft uw nummering een naam en formaat.  Het formaat kan door Lexor gegenereerd worden in de gewenste structuur. U kan bijvoorbeeld altijd de eerste 2 cijfers van het jaar van aanmaak voorzien, gevolgd door een oplopend nummer.

U zal steeds een voorbeeld krijgen alvorens te saven.

Van zodra u een nummering systeem heeft, kan u nieuwe dossiers aanmaken door op "toevoegen - dossier" te klikken.

U selecteert dan of u een automatisch nummer wenst of een gepersonaliseerd nummer.

De dossiergebonden informatie zoals procedures, types zijn verplicht om het systeem toe te laten de gegevens te gebruiken bij eventuele voorstellen. De procedure en typen kunnen ook als admin beheerd worden in de sectie instellingen.

U kan talloze tags toevoegen die u toelaten om zoekprocedures uit te voeren zowel in de zoekfunctie alsin de dossier tags.  De tags kunnen worden beheerd en eventueel zelfs samengevoegd worden op de instellingenpagina.

U kan collega's selecteren die aan de dossiers kunnen werken en indien u aangepaste velden heeft aangemaakt, kan u deze toevoegen in dit venster.